Husmus

På min efterskole faldt de mus, vi havde på loftet, til tider ned i de gennemsigtige loftslamper. Hvis man var på vej ned ad gangen og tilfældigvis så op, fik man øje på fire små hænder og en lang hale som et stykke snørebånd, der en gang imellem skiftede position, fordi musen drejede langsomt rundt om sig selv. Dyrene virkede sært upåvirkede af den uvante situation; Nogle gange virkede det endda, som om de ikke havde nogen særlig interesse i at flytte sig fra deres placering tæt på den blændende pære. Jeg var altid bekymret for, at det lille stykke udstillet biologi ikke skulle finde ud af lampen og ville dø i fuld offentlighed, mens jeg stod nede på gulvet og rakte hjælpeløst ud. Men der gik aldrig mere end en dags tid, så passerede jeg under lampen, så rutinemæssigt op, og opdagede at musen var forsvundet.

5 tanker om “Husmus

 1. efter min mening er første afsnit klart det bedste og mest interessante. Ikke fordi andet afsnit ikke er velskrevet, men jeg synes bare at indholdet i det første går lige på grænsen mellem fængslende makabert og fint.
  For mig bliver det for meget med forklaringen i anden strofe.
  Udover det er det altså en meget fin og sær tekst. Sådan en der sidder fast.
  + titlen er svært sej!

  ps. Så dig i Ørestad Avis. Sejt og underligt postapokalyptisk tegneserieagtigt!

 2. Hmm, jeg er vist enig – tænker at det er jeg’ets fokus på sig selv, der gør teksten lidt flad i første del af anden strofe. Man kunne måske slette alt mellem ‘den glødende pære’ og ‘jeg var dog altid bekymret for’?

  Og tak!

 3. hvis jeg skal være helt ærligt, så synes jeg at det er hele andet afsnit der falder lidt til gulvet. Hele den del der drejer sig om bekymring for musen er i mine øjne lidt banalt og tilføjer et knap så sammensat udtryk til første strofe.

 4. Jeg kan godt se din pointe. Jeg synes dog at det, at musene forsvinder, er for interessant til at udelade (plus at jeg ville blive frustreret som læser, hvis teksten sluttede uden at jeg fik at vide hvad der skete med musene – jeg er bare for praktisk nysgerrig til at kunne hvile ved absurditeten). Men jeg tror jeg vil lave et par forskellige versioner ud fra det du skriver og genlæse dem når det bliver tid til sidste udkast. Tak igen for kritikken.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s